lördag 30 maj 2015

Inga begränsningar.

Den som sätter krokben i livet är oftast jag själv. Jag har tankar och föreställningar om vad jag kan och inte kan. Dessa tankar begränsar mig i mitt liv och mina möjligheter.

Gillade denna tanke med humlan. Rätt inställning, helt klart. Det skall bli en ny livsstil. Tänka Sommen humla.

Jag vill våga att göra mer.

söndag 17 maj 2015

Av tankar är huvudet fullt

Igår skulle vi testa att påverka en boll genom att ha så lite hjärnaktivitet som möjligt. Bollen rörde sig av den som hade minst tankar och hjärnkraft. Det var en svår övning och jag fick erkänna mig besegrad. Jag behöver mycket övning på att släppa mina tankar.

Det sägs att vi tänker runt 65 000 tankar på ett dygn. Det betyder att det är en strid ström som hela tiden kommer till oss. Vad jag inte visste var att mer än 90% av dessa tankar är samma idag som de var igår. Det förklarar varför det är så svårt att bryta vanor och vikten av att arbeta med mental träning.

Vikten att inte låta gamla bilder av dig själv begränsa ditt liv och dina möjligheter. Att arbeta på att se andra och nya spännande sidor av sig själv. Att sluta sätta egna etiketter.

Det låter så enkelt, och kanske är det också det när rätt insikt kommit om att du kan om du vill. Det är lycka att komma till en ny insikt. Ännu större lycka är att använda dessa nya tankar och göra något konkret med dem.



fredag 15 maj 2015

Vår och blommor

Blommor är så vackra. Jag gillar blommor som sköter sig själv som lökväxter. 

Denna blomma kom jag i kontakt med första gången som litet barn. Den fanns i min mormors trädgård, kungslilja och är Uppsalas landskapsblomma. 

Både staden och blomman har funnits i mitt hjärta sedan dess. Nu finns den varje vår i trädgården.