torsdag 25 december 2014

Lycka är korta magiska stunder.

Lycka är en känsla som kommer i ett ögonblick och lika snabbt försvinner igen. Det är svårt att fånga lyckokänslan, just för att den är så flyktig. Det gäller att vara uppmärksam om du skall fånga ögonblicket och verkligen vara närvarande där och då. 

Ett barn som kommer och ger en kram. En puss på pannan av ens älskade. En vacker låt som spelas på radion och som väcker minnen. En dröm och önskan som går i uppfyllelse. Att våga följa sin dröm. Att gå efter den egna kreativitetsådran.

En egen stund med en kär vän. Träffa de personer som betyder mycket och som jag håller av, både familj och vänner. När man är vuxen kan man skapa en utökad familj med alla man tycker om.
Komma hem till sin familj. Att min älskade syster äntligen börjar må bättre.

Att vara ute i skogen och vara en del av alltet. Det finns så mycket skiftningar i naturen att se, så många väder och årstider. För mig kan naturen aldrig bli tråkig. Den ger mig harmoni, lugn och lycka.

Att orka cykla, springa och simma. Att bli en del med sin egen kropp.
Att motionera och våga leva med sina känslor. Att klara av saker och ändra bild av sig själv som person. Det är viktigt att ta hand om sig själv för att finnas där för andra.

Resa, uppleva och se nya perspektiv. Spara och längta efter en sak som du önskar dig och sedan unna dig den.

Det får mig att inse vad som är viktigt egentligen. Livet och vara närvarande. Visa uppskattning till människorna runt omkring mig. Jag är så tacksam för det liv jag har och de fantastiska människor som finns runt omkring mig. I slutändan är det viktigast. 

Alla fantastiska människor som kommer på ens livsväg och som går med mig längre eller kortare stunder. Det gäller då att vara närvarande.

onsdag 17 december 2014

tisdag 9 december 2014

Ett barns födelsedag

Kan något vara bättre? Att se glädjen och förväntningarna i deras ögon. Att se dem öppna paketen och bli glada för att deras önskningar går i uppfyllelse. 

Sången "det bästa av dagar är födelsedagen " stämmer. Det gäller både för barn och för oss vuxna som får dela deras glädje.

söndag 7 december 2014

Allt har gått bra.

Det känns så fantastiskt att min syster mår så bra efter hennes operation. Det är svårt att förstå att allting fungerar så bra och att allt gått vägen. Det finns så många risker som jag försökt vara mentalt förberedd på. Det är klart att vi skall fortsätta att vara försiktiga men det är också viktigt att glädjas för det ger energi som kommer att behövas de tuffa dagarna.

onsdag 3 december 2014

Tacksamhet

Hur visar man tacksamhet egentligen?

När du verkligen är så glad och tacksam för att en person hjälper till att förbättra din systers liv på bekostnad av sig själv. 

Att ge bort en njure är något stort. 
En total osjälvisk handling och det finns inga ord som kan uttrycka den tacksamheten. Jag önskar att jag kunde göra något. Men jag vet inte vad. Allt jag vet är att jag känner en stor tacksamhet och kärlek för den osjälviska handlingen.

Tusentack! I detta fall gör verkligen orden skäl för sitt namn. Tusen Tusentack!