fredag 31 oktober 2014

Lycka är musik

Så mycket bättre är att intressant och bra program som gör mig glad...
Carolas tolkningar de två första programmen har varit underbara. Hennes röst får änglarna att gråta av lycka.  
Låten hallejuja prisa Gud är bara hon. 

Amanda Jenssens tolkning av när vi gräver guld i USA får mina hårstrån på armarna att resa sig. Hur kan man komma på något så vackert och genomtänkt.

Tack för att musiken finns.

torsdag 30 oktober 2014

Lycka är det jag lovat mig själv.

Vi lovar gärna andra saker och är bra på att genomföra det vi har sagt att vi skall göra. 

Men vi är inte lika bra på att hålla våra egna löften. 

Det är så mycket jag vill, så mycket som jag borde och så mycket som jag skall göra.

Det kan vara en ide att ge sig själv mindre löften och verkligen hålla dem.
 
Löften till mig själv är heliga och när jag håller dem mår jag mycket bättre.

När det gäller dessa löften så skall man hålla fast vid dem varje dag och skapa nya vanor.

Att bli min egen trollkvinna som i ett slag förändrar mitt liv till det bättre. Kanske får jag skaffa en trollstav men viljas makt och bestämdhet är inte illa det heller. Du kan komma långt på det, riktigt långt.

Jag har startat en ny vana idag. Det är att ge mig själv tid att skriva. En liten stund 3-4 dagar i veckan och sedan öka på tiden lite när vanan har satt sig.

onsdag 29 oktober 2014

Lycka och glädje

Det är så mycket egentligen som finns omkring mig som gör mig glad.

Just nu är det minnet av den fantastiska skrivkurs som jag just varit på. Den har gett så mycket inspiration.

tisdag 28 oktober 2014

Att fokusera rätt

November är en tuff månad. 
Det är mörkt, kallt och deprimerande innan den ljusa december kommer. 
Jag har alltid haft tufft med denna månad. Inser att jag är beroende av ljuset. För att hjälpa mig själv skall jag fokusera på det positiva denna månad och skriva en sak som gör mig glad eller lycklig varje dag. Hänger du med?

fredag 24 oktober 2014

Lycka är regn

Det är inget fel på regniga dagar. De ger eftertanke och lugn. Du behöver inte gå ut men det är fortfarande skönt att göra det. 

Det var lycka att skriva igår, men idag kom ännu mer text och det kändes fantastiskt. Vilken glädje och lycka det är att vara kreativ.

Sedan spelar miljöer roll och hur ostört som man får vara. Där är villa Ottilia perfekt. Det ger dig precis vad du behöver.

torsdag 23 oktober 2014

Lycka är att skriva.

Jag har egentligen alltid tyckt det, men nu har jag fått de bekräftat. Det är något speciellt att skriva och få din egen text i skrift. Att få fen kommenterad, att någon orkar höra dina ord, tankar. Det i sig är fantastiskt. Jag lever i en skrivbubbla och jag är så lycklig. Detta är vad jag var menad att göra. Allt annat är steg på vägen mot slutstationen.

onsdag 22 oktober 2014

Lycka är mod

Lycka är mod att följa sina drömmar. 

Att våga hoppa ut på okänt vatten. 

Att inte ha någon räddningsplanka utan våga utan säkerhet. 

Lycka är modet att följa sina drömmar.

söndag 19 oktober 2014

Prins Carl Filip

Jag gillar när människor bjuder på sig själv och vågar visa sig sårbara. Det gjorde prins Carl Filip i sin intervju på Helenius hörna i fredags. Det var starkt och respektfullt.

Vi pratar hela tiden om alla människor som lyckas. Men vi glömmer att vägen dit går genom hårt arbete och flera misslyckanden. Det är ingen konst att vara duktig i medvind. Det är svårt att vara duktig och fortsätta kämpa i motvind.

söndag 5 oktober 2014

Lycka är hösten

Jag vet att alla inte håller med mig, men jag tycker denna färgprakt är så vacker. Träden tar på dig sin vackraste klänning innan de går och sover en Tornrosa sömn i några månader.

Luften just nu är fräsch och känns som en klar fjällbäck att andas. Luften är nästan bäst att andas nu och fram till några minusgrader. Luften gör också att jag känner mig mycket klarare i hjärnan. 

Hösten är underbar och alla årsväxlingae som vi har i Sverige.

Lycka är trädgårdsarbete

Att få arbete med sina händer och göra något konkret. Trädgårdsarbete ger både resultat här och nu, men och förhoppningsvis på sikt. 

Jag har planerat en ros som jag fått av mamma och som jag hoppas tar sig samt lagt ner massor av lökar till nästa år. Det är lycka både nu och imorgon.

fredag 3 oktober 2014

Lycka är att träna

Speciellt nu när vi går mot den nya årstiden behövs allt som ger energi.

Träna genom att simma, cykla, springa eller gå ger det lilla extra som behövs.

Det är det som jag skall tänka på varje gång jag tvekar att gå ut och göra något. Det är en ständig kamp mot latmasken. Jag tror att denna årstid handlar allt om att bara komma ut och allt annat spelar ingen roll. Tid är inte viktigt, sträckan är inte viktig. Det handlar bara om att komma ut och det ger lycka.