lördag 28 september 2013

Lycka är att vila.

Nu när det är höst och blir mörkare är det skönt att vila extra mycket och tillbringa tid i sängen.

Att vila och sova är en alldeles för underskattad sysselsättning.

fredag 27 september 2013

Bli din egen vän.

Vem är det som alltid finns med dig?
Vem är det som varken kan eller vill lämna dig?
Vem accepterar eller borde acceptera hela dig, hela packet du?

Många svarar en person, en utomstående. 
Men faktum är att det är du. 
Du har ingen garanti att det kommer att finnas någon annan vid din sida i hela ditt liv. 
Någon har sagt att vi föds och för ensamma. Det stämmer på många sätt.

 Då är det inte bra om du mobbar dig själv. Att du mentalt slår på dig själv när saker inte blir som du tänkt. 

Du behöver jobba på att bli vän med dig själv. Att vara den som finns där både i motvind och medvind. 

Idag var det tungt för mig att cykla hem. Men istället för att säga, nej det går inte peppade jag mig själv. Tog mindre delmål än vanligt för att orka en bit till och en bit till, tills jag slutligen var hemma. Det fungerade...

Min mission och vad som gör mig lycklig idag är när jag tillåter mig att vara vän med min själv. När jag peppar istället för att anklaga mig själv för det som gått fel. Lycka är att vara vän med sig själv, vara snäll och förlåtande mot mig själv.

torsdag 26 september 2013

Första dagen med frost.

Det har varit kallt idag och samtidigt så oerhört vackert när jag cyklade till jobbet. Jag mötte denna syn som gjorde mig alldeles lycklig.

onsdag 25 september 2013

Lycka är att inspireras av en svensk klassiker.

En av de bästa program som har visats på Tv i år. En svensk klassiker där vi får följa 4:a personer och deras kämpande med en svensk klassiker. Jag känner extra med dem eftersom jag själv håller på att göra tjejklassikern. Den avslutas med Lidingöloppet i helgen. Bara för ett år sedan trodde jag inte att det var möjligt. Men tron och viljan kan försätta berg. Är det något som ger lycka och energi är att klara av mer än jag själv trodde var möjligt. Den fysik jag har idag beror bara på ett års träning.

Den största behållningen av programmet en svensk klassiker är Anders Gyhlenius. Vilken underbar inställning till livet och kämparglöd. Jag beundrar honom enormt och hoppas en dag få säga det till honom personligen. Han säger att man bryter aldrig ett lopp. Det är en skön inställning och hans peppande av de andra deltagarna är helt underbart. Hans omtänksamhet och tacksamhet för att vara med i ännu ett lopp får mina ögon att tåras. Han har gjort 35 klassiker. En av två personer som lyckats med den bragden. Det är beundransvärt.

 På söndag när springer min mil på Lidingöloppet,när jag kämpar för aborrbacken kommer Anders att peppa mig. Min önskan är att se honom i mål och tacka för hans inspiration. Det skulle vara helt fantastiskt. 

Anders, du har redan fått mig att fundera om jag skall gå efter halvklassikern nästa år och på sikt köra klassikern fullt ut.
 Om jag bara har en del av din järnvilja kommer det inte vara några som helst problem och du har fått mig att inse att jag skall njuta av loppen.


tisdag 24 september 2013

Stress

Det är när man är som mest sur och stressad som det är viktigt att komma på vad som gör en lycklig. För inte hjälper det att nerprioritera sig själv och det som jag mår bra av.

Cyklingen till och från jobbet får mig att må bra. Även när det regnar och blåser. Det får mig att känna mig duktig att jag faktiskt lyckas genomföra cyklingen även när det är och känns motigt. Att få ha handskar värmer extra bra nu när det börjar bli kallare.

Äta varm soppa och våfflor gjorde mig också lycklig idag. Att äta min favorit bin bin bap till lunch. En kollega bjöd på turkisk peppar till eftermiddagen. Det är heller aldrig fel. 

Kollegor som hjälper och stöttar varandra, som hittar det positiva trots att det är tungt gör mig också lycklig.

måndag 23 september 2013

Höstdagar

Om det är något som verkligen gör mig lycklig är det höstdagar. Dessa soliga dagar där du fortfarande kan sitta ute och äta lunch. Luften är varm i solen men sval i skuggan. Du har en skön varm tröja på dig som tar bort det småkyliga.

 Det är också underbart att cykla i solsken. Se höstlöven som börjar färgas i olika nyanser och känna den svala luften mot ditt ansikte.