fredag 29 juni 2012

Lycka att säga till när något inte är bra.

Det är skönt att säga till när något inte är bra och faktiskt stå upp för sin rätt. Oavsett om det handlar om dålig mat eller ett dåligt hotellrum.

torsdag 28 juni 2012

Lycka är internet

Inser att jag blivit totalt beroende av att ha kontakt med omvärlden oavsett vart jag befinner mig. Därför är det underbart att de flesta hotell idag kan erbjuda den tjänsten.

Dubrovnik på natten.

Jag har fått chansen att uppleva staden både i stekande sol och sval kväll. Jag kan bara säga att staden kommer ännu mer fram till sin rätt på kvällen. Alla borde uppleva ett dygn här.

tisdag 26 juni 2012

Lycka är att se och uppleva nytt.

Jag har haft förmånen att resa en del. Det är extra roligt när jag får åka till en ny plats eller land som jag inte varit på. Idag har jag varit i dubrovnik, en vacker stad som väcker tankar och nyfikenhet på sista balkankriget på 90 talet.

Lycka är att resa...

Resa bort från regn och rusk i Sverige och landa i 35 graders värme.

söndag 24 juni 2012

Lycka är familj.

Jag har haft en underbart midsommarhelg. Den har varit utan krav och förväntningar. Alla har bara fått vara och göra vad de vill. Det är lyckan att vara tillsammans med sin familj som känner mig utan och innan.

Lycka är ölsjön.

Denna plats, detta hus ger mig lugn och harmoni i kropp och själ. Det gör att jag känner mig närmare mig själv och mitt ursprung.

Lycka är att få hedersuppdrag

Det finns personer som korsat min väg och betyder extra mycket. Jag är så glad att jag fått chansen att träffa och lära känna just dem. Att sedan få hedersuppdrag som visar gemensam uppskattning är oerhört rörande och både lycka och sorg på en gång.

Det som är svårt är att alla kära människor som jag älskar en dag försvinner och det finns ingenting hag jan göra. Det är bara naturens gång. Men det är fortfarande inte lätt att acceptera. Därför är det viktigt att ta tillvara på alla stunder man har tillsammans.

Lycka är att träffa vänner.

Ibland undrar jag varför jag gör allt så omständigt. Livet går sin vanliga gång med jobb, kvällar och helger. När du sitter hemma känns det så jobbigt att ta sig ut och träffa sina vänner. Men när jag tar mig i kragen och verkligen gör det, blir jag glad och det ger mig energi. Så jag skall försöka bli bättre på detta:)

Lycka är rätt fokusering

Jag har insett att jag blivit lyckligare sedan jag valt att fokusera på det som gör mig glad istället för tvärtom.

I tanken är det enkelt men så mycket svårare i verkligheten. Det handlar om att byta fokus helt. Men att lyckad med detta är belöning nog.

Så det stämmer att vi alla är vår egen lyckas smed. Det är inte vad som händer oss i livet som är det viktiga utan hur vi tar händelserna till oss och ser på dem.

måndag 18 juni 2012

Lycka är att baka

Lycka är att baka och våga testa nya bakverk. Ibland går med bra. Ibland går det dåligt men alltid lär man sig något nytt.

Lycka är att städa sitt eget hem

Alla kanske inte tycker så och det är helt ok. Men för min del gillar jag att pyssla i mitt hem och det gör mig lycklig.

Lycka är att gå på stan

Ja, det är mysigt. Gå på stan och bli inspirerad. Det gjorde ingenting att det regnade för det var bara mysigt.

Kvällen var ännu bättre. En familjemiddag med många från min familj. Andra var saknade. Men det ger mig anledning på att ha fler familjemiddag.

Lycka är familjen

Det är mysigt och lycka när familjen kommer på besök. Det är också skönt när ens familj kommer överens och trivs ihop. Då menar jag både den nya familj som jag skaffat med den gamla som jag växt upp med. Jag gillar alla och vill att de skall gilla varandra.

Lycka är att hålla kontakt.

Det finns så många spännande, intressanta och underbara personer som passerar ens väg i livet.

Svårigheten är att hålla kontakt med alla som man skulle vilja. Därför är det så skönt när jag inte är ensam om att hålla kontakt och försöka ses.

Det är bäst när vi gemensamt hjälps åt att vilja ses och ha kvalitetstid tillsammans.

onsdag 13 juni 2012

Lycka är att sakna och vara saknad...

Det är så lätt att varandra för given. Att den andra älskade personen alltid finns i min närhet. Visst är det underbart när det är så:)

Men ibland är avstånd bra, att få en chans att verkligen sakna varandra. Drömma och längta efter varandra. De är mötet efter den korta tid från varandra alldeles alldeles underbart.

Lycka är att få en gåva som glädjer andra.

I ett kuvert fick jag 2,5 höns igår. En sak som jag dock inte förstår är talet 2,5. Kan någon tala om för mig hur en halv höna ser ut? Kanske är det en kyckling... Skämt och sido.

Hönorna har inte kommit till mig personligen utan till en familj i Afrika. Dessa hönor kommer att kunna hjälpa familjen till ett lättare liv och det känns bra. Veta att gåvan hjälper andra som behöver det. Det är en av de bästa gåvor jag kan få. Tack kära vänner för en sådan fin gåva.

Lycka är att må bra.

Aldrig uppskattar man det mer än när jag eller någon annan precis har varit sjuk. Det är så lätt att ta föregivet att kroppen och välmående skall fungera. Så är det gärna till den dagen du inte längre mår bra och när du inte längre kan göra samma saker som tidigare.

Lycka är att köpa nya jeans...

I en storlek mindre. Jeans är så figurnära, se man mor bättre i den när man är mindre. Se vilka snygga jeans jag har köpt.

Lycka är att cykla

Det är ett fantastiskt sätt att uppleva en ny plats. Du hinner verkligen få en upplevelse av en plats både i dofter, färger och vind mot ditt ansikte.

tisdag 12 juni 2012

Läsa en bok

Lyckan av att sitta ute på en balkong. Se livet och rörelserna utanför och kunna leva sig in i och försvinna i en bra bok. Inte ha dåligt samvete för att inte pyssla och fixa, utan bara ge sig själv tid till att bara vara.

Lycka är att komma hem efter en resa.

Det ligger mycket i uttrycket borta bra men hemma bäst. Det är fantastisk att resa och det är en av de saker som jag gillar bäst. Resor och olika former av upplevelser.

Samtidigt en hemkomsten, en viktig del av resan. Att komma hem. Ladda batterierna och få vara med sina nära och kära.

Denna gång blev det bara 24 timmar hemma innan jag gav mig av på nya äventyr.

onsdag 6 juni 2012

Skriva

Lycka är att skriva ner sina tankar och funderingar och inspirera andra.

tisdag 5 juni 2012

måndag 4 juni 2012

Lycka är vattenliv

Se vilka underbart vackra varelser det finns under vattnet i Grekland.

Jag har dessvärre inte snorklat eller dykt denna gång utan sett dem i ett akvarium.

Bada

Lycka är att ta ett morgondopp, när havet är spegelblankt och du har havet helt för dig själv.

Grekland

Hela landet är lycka. Att åka hit, att bara få vara här.

fredag 1 juni 2012

Lycka är att ha en bucketlist.

Jag gillar att drömma om vad jag vill göra. Att planera och tänka på vad jag vill göra i både stort och smått.

Lycka är att hinna med

Ibland måste jag bara ta och lyfta fram jobbet. Det är så skönt när du hinner med din " to do" lista för dagen. Frågan är om jag har blivit mer realistisk i min mål eller mer effektiv i mitt arbete. Oavsett är det så skönt att faktiskt hinna med det jag har tänkt.